Bănci și Asigurări

Polonezul adus la conducerea Omniasig a primit avizul CSA

Polonezul adus la conducerea Omniasig a primit avizul CSA

Artur Borowinski, preşedintele directoratului Omniasig

Autor: Ciprian Valentin Botea

05.12.2011, 00:00 342

Artur Borowinski, care a fost desemnat în vară să preia funcţia de preşedinte al Omniasig, a primit aviz favorabil din partea Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA). Borowinski, 38 de ani, a fost adus de către austriecii de la Vienna Insurance Group (VIG) la conducerea celei de-a treia companii din piaţa asigurărilor după plecarea lui Constantin Toma. Anterior a lucrat în cadrul companiilor Compensa şi PZM Tu din Polonia, iar din 2010 era şi membru în consiliile de supraveghere ale companiilor deţinute de VIG pe piaţa românească.

Austriecii de la VIG mai controlează pe lângă Omniasig şi companiile Asirom, BCR Asigurări şi BCR Asigurări de Viaţă. Omniasig urmează să fuzioneze în prima jumătate a anului viitor cu BCR Asigurări, fuziune în urma căreia va rezulta cea mai mare companie din piaţă. Austriecii au renunţat în mod surprinzător la strategia multibrand pe care au aplicat-o pe toate pieţele din regiune în încercarea de a-şi reduce costurile operaţionale.

Este de aşteptat ca fuziunea dintre cele două companii, care operau pe acelaşi segment de piaţă, să aducă VIG economii anuale de 10 milioane de euro. Noua companie va prelua numele Omniasig, acesta fiind considerat brandul cu cea mai mare notorietate în rândul clienţilor, dar deocamdată nu a fost anunţat public numele celui care va prelua conducerea asigurătorului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO