Bănci și Asigurări

Ponderea plasamentelor investitorilor străini în titluri de stat româneşti a rămas în ianuarie peste 17%

Ponderea plasamentelor investitorilor străini în...

Autor: Claudia Medrega

30.03.2017, 00:04 147

Intrările de investiţii străine de portofoliu pe piaţa titlurilor de stat însumau în ianuarie 22,1 mld. lei, iar ponderea deţinerilor nerezidenţilor în totalul portofoliului de datorie publică internă a ajuns la 17,1%, conform celor mai recente statistici ale Ministerului Finanţelor.

Investiţiile străinilor pe piaţa titlurilor de stat reve­ni­seră pe creştere în ultima lu­nă a anului trecut, după de­clinul din noiembrie, pon­derea avansând până la 17,6%.

Analizând structura, se ob­servă că portofoliul de ti­tluri de stat în lei apar­ţi­nând nerezidenţilor era în ia­nuarie 2017 de peste 21,4 mld. lei, iar deţinerile de ti­tluri denominate în euro emise pe piaţa internă au coborât la 151,1 mil. euro, potrivit datelor Finanţelor. Din totalul titlurilor de stat de­nominate în lei, străinii aveau în ianuarie o pondere de 17,6%, în uşoară scădere faţă de nivelul de la sfârşitul anului trecut, iar deţinerile ne­re­zidenţilor de instru­men­te în euro emise pe pia­ţa locală au coborât la doar 8,9% din totalul de 1,7 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO