Ponderea plasamentelor investitorilor străini în titluri de stat româneşti a rămas în ianuarie peste 17%

30 mar 2017 Autor: Claudia Medrega

Intrările de investiţii străine de portofoliu pe piaţa titlurilor de stat însumau în ianuarie 22,1 mld. lei, iar ponderea deţinerilor nerezidenţilor în totalul portofoliului de datorie publică internă a ajuns la 17,1%, conform celor mai recente statistici ale Ministerului Finanţelor.

Investiţiile străinilor pe piaţa titlurilor de stat reve­ni­seră pe creştere în ultima lu­nă a anului trecut, după de­clinul din noiembrie, pon­derea avansând până la 17,6%.

Analizând structura, se ob­servă că portofoliul de ti­tluri de stat în lei apar­ţi­nând nerezidenţilor era în ia­nuarie 2017 de peste 21,4 mld. lei, iar deţinerile de ti­tluri denominate în euro emise pe piaţa internă au coborât la 151,1 mil. euro, potrivit datelor Finanţelor. Din totalul titlurilor de stat de­nominate în lei, străinii aveau în ianuarie o pondere de 17,6%, în uşoară scădere faţă de nivelul de la sfârşitul anului trecut, iar deţinerile ne­re­zidenţilor de instru­men­te în euro emise pe pia­ţa locală au coborât la doar 8,9% din totalul de 1,7 mld. euro.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 30.03.2017

 
Cuvinte cheie:
pondere
, titluri de stat
, investitori straini
, plasamente
, portofoliu
, piata
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide