Bănci și Asigurări

Popa, BNR: Nu mă aştept la o depreciere puternică a leului pe termen scurt şi nici la o apreciere importantă

Popa, BNR: Nu mă aştept la o depreciere puternică a leului pe termen scurt şi nici la o apreciere importantă

Foto: Silviu Matei

Autor: Claudia Medrega

08.05.2012, 19:32 550

Viceguvernatorul BNR, Cristian Popa, a declarat că nu se aşteaptă ca leul să se deprecieze puternic pe termen scurt şi nu estimează nicio apreciere nominală importantă a monedei naţionale.

"Nu mă aştept o apreciere nominală importantă a leului pe termen scurt. Nu mă aştept nici ca leul să se deprecieze puternic pe termen scurt, dar nu sunt excluse nici variaţiile care pot să fie importante. Fundamentele economice nu sunt o constantă universală. Se schimba, se schimbă sentimentul. În acest moment citirea mea este că revine aversiunea faţă de risc a investitorilor, în general, şi atunci intervin diferenţieri care sunt foarte greu de prezis. Nu pot să vă dau un răspuns cu privire la România".

Riscurile, aşa cum sunt percepute de investitorii străini, vor fi limitate odată ce va exista o scrisoare de intenţie şi un memorandum semnat cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială, a explicat Popa.

După căderea guvernului Ungureanu cursul leu /euro a depăşit pragul de 4,4 lei/euro şi s-a menţinut peste acest nivel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO