Bănci și Asigurări

Popescu, ING Asigurări: Contextul din piaţa asigurărilor de viaţă s-a îmbunătăţit anul acesta

Marius Popescu, directorul general al ING Asigurări

Pe segmentul asigurărilor de viaţă, contextul de piaţă mai bun de la începutul anului şi strategia noastră de a investi în servicii adaptate noilor tendinţe în materie de tehnologie s-au tradus în majorarea volumului de prime subscrise.

Marius Popescu, directorul general al ING Asigurări Pe segmentul asigurărilor de viaţă, contextul de piaţă mai bun de la începutul anului şi strategia noastră de a investi în servicii adaptate noilor tendinţe în materie de tehnologie s-au tradus în majorarea volumului de prime subscrise.

Autor: Ciprian Botea

12.05.2014, 00:08 322

Compania de asigurări a plătit despăgubiri de 31 milioane de lei în primul trimestru, adică o cincime din primele subscrise, în condiţiile creşterii numărului de contracte ajunse la maturitate.

ING Asigurări, cea mai mare companie din piaţa asigurărilor de viaţă, a subscris în perioada ianuarie-martie prime cu o valoare cumulată de 146 milioane de lei (33 mil. euro), cu 7% peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce profitul brut s-a majorat de cinci ori.

WikiZF: Profilul companiei ING Bank N.V. Amsterdam Sucursala Bucureşti

Două treimi din poliţele noi încheiate în primul trimestru au fost de tip tradiţional, cu garanţii.

„Pe segmentul asigurărilor de viaţă, contextul de piaţă mai bun de la începutul anului şi strategia noastră de a investi în servicii adaptate noilor tendinţe în materie de tehnologie s-au tradus în majorarea volumului de prime subscrise. Acest rezultat reflectă şi evoluţia foarte bună pe care au avut-o produsele de asigurare lansate în a doua jumătate a anului trecut“, a declarat Marius Popescu, directorul general al ING Asigurări.

Nu există date agregate privind evoluţia pieţei asigurărilor de viaţă în primul trimestru, dar după primele două luni din acest an volumul de prime subscrise însumase circa 240 milioane de lei (54 mil. euro), în scădere cu 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Comparativ cu dinamica de anul trecut, când s-a înregistrat un minus de peste opt procente, lunile ianuarie şi februarie au adus doar o îmbunătăţire aproape imperceptibilă a situaţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO