Bănci și Asigurări

Portughezii de la Millennium au redus pierderile locale cu 63%, dar vor să accelereze vânzarea filialei

Portughezii de la Millennium au redus pierderile locale...

Autor: Anelis Baciu

06.11.2013, 00:06 510
Millennium Bank, subsidiara locală a celui mai mare grup financiar portughez, a înregistrat în primele nouă luni ale anului o pierdere netă de 3,7 milioane de euro, în scădere cu 63% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul creşterii veniturilor din dobânzi şi reducerii costurilor, potrivit unui raport al grupului.
 
Deşi performanţele financiare ale subsidiarei locale s-au îmbunătăţit semnificativ, portughezii vor să accelereze procesul de vânzare, pe care speră să îl finalizeze mai devreme decât termenul limită stabilit pentru iunie 2015 conform angajamentelor asumate în faţa Comisiei Europene pentru aprobarea ajutorului primit de Millennium din partea guvernului de la Lisabona.
 
„Termenul limită pentru vânzarea subsidiarei din România este iunie 2015, însă tranzacţia ar trebui să fie finalizată mai devreme de acest termen decât mai târziu. Este rezonabil să credem că operaţiunea de vânzare va fi realizată anul viitor, deşi nu este nimic sigur“, afirmă Nuno Amado, CEO al grupului, citat de Reuteurs.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO