Bănci și Asigurări

Premierul Viorica Dăncilă se va întâlni joi, la Guvern, cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu, pentru a discuta de ce creşte Roborul şi inflaţia: Întâlnirea era programată de săptămâna trecută şi nu are legătură cu conflictul cu preşedintele Iohannis

Premierul Viorica Dăncilă se va întâlni joi, la...

Autor: Gabriel Pecheanu

03.05.2018, 10:00 481

Întâlnirea va avea loc în cursul zilei de joi, la sediul Guvernului.

Printre temele abordate se vor număra nivelul inflaţiei şi indicele ROBOR. De altfel, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că la întâlnirea de la Guvern, de joi, cu conducerea Băncii Naţionale a României (BNR), se va discuta şi de inflaţie, şi de ROBOR, ţinând însă să precizeze că medierea propusă de Preşedinţie pe aceste teme „nu se justifică”.

„Discuţia aceasta de la Guvern a fost stabilită înainte ca dl preşedinte să anunţe acea mediere care, după părerea mea, nu se justifică. Vom discuta, cu dl Isărescu, despre ROBOR, de inflaţie şi de alte subiecte care dau imaginea noastră macroeconomică”, a spus Eugen Teodorovici într-o emisiune la România TV.

„Colaborarea noastră (n.n.- Guvern-BNR) se va vedea în piaţă, în sensul scăderii acestor doi indici. Inflaţia va fi undeva spre 3,5%, aproape de nivelul calculat de noi la stabilirea bugetului pe acest an”, a mai spus ministrul Finanţelor.

La întâlnirea de la Palatul Victoria va mai participa prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO