Bănci și Asigurări

Preşedintele Băncii Mondiale: Mi se spune că marea majoritate a monedelor virtuale sunt practic scheme Ponzi

Valoarea cripto­monedelor a crescut spec­ta­culos în 2017 înainte să se prăbu­şească.

Valoarea cripto­monedelor a crescut spec­ta­culos în 2017 înainte să se prăbu­şească.

Autor: Ştefan Stan

14.02.2018, 00:00 442

Piaţa de criptomonede a înregistrat ieri o nouă rundă de scăderi după ce a reuşit să îşi revină de la minimul de săptămâna trecută. Capitalizarea întregii pieţe era ieri la ora 12:00 de 411 mld. dolari, în scădere faţă de valoarea de luni.

Volumul de tranzacţionare era de doar 17 mld. dolari în 24 de ore. Bitcoin, cea mai cunoscută criptomonedă, a înregistrat un declin de 3,51%, rămânând însă peste valoarea de 8.500 de puncte. Ethereum, a doua monedă ca importanţă şi capitalizare, a scăzut cu 4,69%, la 830 de dolari, în timp ce Ripple a scăzut cu 6,40%, la 1,03 dolari. Jim Yong Kim, preşedintele Băncii Mondiale, a comparat săptămâna trecută criptomonedele cu „schemele Ponzi“, devenind cea mai nouă voce care se alătură corului de bancheri şi executivi de top care s-au ridicat împotriva legitimităţii monedelor digitale, scrie Bloomberg.

„Ne uităm la ceea ce ar însemna să folosim bitcoin sau alte criptomonede, dar mi se spune că marea majoritate a monedelor virtuale sunt practic scheme Ponzi. Încă nu sunt sigur cum vor putea funcţiona“, a spus preşedintele Băncii Mondiale în cadrul unui eveniment din Washington.

Banca Mondială a anunţat că se uită „foarte atent“ la tehnologia blockchain, o platformă care foloseşte aşa-zise registre electronice pentru a permite tranzacţionarea activelor digitale în siguranţă. Valoarea criptomonedelor a crescut spectaculos în 2017 înainte să se prăbuşească, bitcoin pierzând aproape două treimi din valoare de la jumătatea lunii decembrie. 

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO