Bănci și Asigurări

Preşedintele băncii Wells Fargo pierde 41 de milioane de dolari pe fondul investigaţiilor

Preşedintele băncii Wells Fargo pierde 41 de milioane...

Autor: Ştefan Stan

28.09.2016, 12:19 140

Directorul executiv al băncii americane Wells Fargo, John Stumpf, va pierde bonusuri de 41 de milioane de dolari, pe fondul încercării băncii de a linişti scandalul legat de practicile sale de vânzări, anunţă BBC. 

Banca este investigată pentru cele două milioane de cărţi de credit şi conturi bancare deschise pe numele clienţilor fără permisiunea acestora. „Vom încerca să ne grăbim, dar ne vom acorda timpul necesar pentru a conduce o investigaţie amănunţită”, a declarat Stephen Sanger, directorul independent al Wells Fargo.

Banca a susţinut că Stumpf nu va primi salariu în timpul cercetărilor, iar fosta responsabilă pentru operaţiunile de retail, Carrie Tolstedt, va pierde 19 milioane de dolari din prime. Mai mult, în funcţie de rezultatele anchetei, Stumpf şi Tolstedt riscă să piardă salarii şi alte bonusuri.

Anunţul vine înainte de audierea fostului director executiv în faţa House Financial Services Committee, programată joi, unde este aşteptat să înfrunte un interogatoriu dur, similar cu cel de la Senate Banking Committee de săptămâna trecută. „Nu e nici un dubiu că am înşelat încrederea unor clienţi. (…) Nu am dorit şi nu am suţinut niciodată ca membrii echipei noastre să ofere produse sau servicii pe care clienţii nu le voiau. (…) Acestea fiind zise, îmi asum responsabilitatea pentru practicile de vânzare lipsite de etică”, a declarat Stumf în faţa senatorilor, pe 20 septembrie.

Reprezentanţii Wells Fargo au susţinut că vor contacta posesorii depozitelor din ţară pentru a se asigura că acele conturi au fost deschise cu autorizaţie. De asemenea, vor identifica clienţii cu cărţi de credit valabile pentru a verifica dacă au nevoie de acestea. În viitor, e-mail-uri de confirmare vor fi trimise clienţilor în decursul unei ore după ce un nou depozit a fost deschis.

Wells Fargo a fost amendată cu 185 de milioane de dolari de către US Consumer Financial Protection Bureau pentru că a deschis în mod ilegal două milioane de conturi cu scopul de a-şi mări vânzările, aceasta fiind cea mai mare amendată dată vreodată de supraveghetorii financiari.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO