Bănci și Asigurări

Preşedintele Eximasig România, Tudor Baltă, va fi înlocuit de vicepreşedintele companiei

Preşedintele Eximasig România, Tudor Baltă, va fi...

Autor: Adrian Dumitrache

14.04.2014, 00:00 559

"În şedinţa acţionarilor Eximasig România, desfăşurată joi, am anunţat că renunţ la mandatul început în 2013. Pentru funcţia de preşedinte al Directoratului a fost nominalizat actualul vicepreşedinte, Andrei Micu. Voi ieşi din asigurări şi voi începe activitatea într-un alt domeniu de activitate, într-o companie străină", a declarat Baltă pentru MEDIAFAX.

Baltă a fost numit preşedinte al Directoratului Eximasig România în iulie 2013, înlocuindu-l pe Radu Frîncu, aflat la conducerea asigurătorului din mai 2010.

Din 2004, Baltă a făcut parte din Consiliul CSA, numit din partea PSD, iniţial ca membru şi apoi ca vicepreşedinte, în perioada iunie 2006 - aprilie 2013.

Eximasig România este o societate specializată în asigurarea riscurilor financiare şi a altor tipuri de riscuri complementare acestora (bunuri, răspunderi, cargo, accidente, ş.a) asociate operaţiunilor de export, cât şi operaţiunilor comerciale interne.

Societatea a fost înfiinţată de Eximbank România în 2009, în urma recomandărilor din directivele Comisiei Europene, care prevăd separarea celor două activităţi ale instituţiei de credit.

Asigurătorul are un capital social de 44,1 milioane lei, deţinut în proporţie de peste 90% de Eximbank România.

În primele noua luni ale anului 2013, societatea a subscris prime de 34,4 milioane de lei, în urcare cu 77% faţă de rezultatul înregistrat în perioada ianuarie-septembrie 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO