Bănci și Asigurări

Prima ieşire publică a guvernatorului BNR de la izbucnirea crizei. Cursul de schimb s-a stabilizat, dobânzile au scăzut, iar retragerile de numerar de la bănci s-au redus, după ce a fost depăşit vârful tensiunilor financiare generate de criza COVID -19

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR

Autor: Claudia Medrega

01.04.2020, 00:07 801

♦ Sistemul bancar românesc este solid şi funcţionează cu parametrii de lichiditate şi solvabilitate peste mediile europene, iar sistemul de plăţi a lucrat fără eroare, a transmis ieri guvernatorul BNR Mugur Isărescu în prima ieşire publică de la izbucnirea crizei coronavirus (COVID-19), care a avut implicaţii şi în domeniul monetar, bancar şi financiar.

Vârful tensiunilor generate de criza COVID-19 în domeniul monetar, bancar şi financiar a fost depăşit, a dat asigurări guvernatorul BNR.

„Dacă în perioada 11-20 martie 2020 retra­ge­rile de numerar, de la BNR, ale instituţiilor de credit, pentru a acoperi cererea populaţiei şi a întreprinderilor, au atins nivelul record de 4,4 mld. lei (de două ori mai mult decât în de­cem­brie 2019, perioada sărbătorilor de iarnă), în ulti­mele zile acestea s-au redus substanţial. Valoa­rea numerarului din casele de circulaţie ale instituţiilor de credit a crescut, ceea ce în­seamnă că acum acestea îşi pot acoperi din in­te­rior necesarul de numerar pentru efectuarea plă­ţilor şi alimentarea fluentă a ATM-urilor“, a transmis Isărescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO