Bănci și Asigurări

Prima reacţie după darea în plată: o bancă din top zece a înăsprit condiţiile de creditare şi a ridicat avansul la imobiliare

Autor: Liviu Popescu

03.05.2016, 10:43 15495

Alpha Bank, un jucător de top zece din sistem, a majorat avansul pentru creditele imobiliare în lei de la 15% la 30%, iar pentru cele în euro de la 25% la 40%, potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul băncii.

Astfel, Alpha Bank este printre primele instituţii din sistem care a decis să majoreze avansul la creditele imobiliare după ce darea în plată a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis şi publicată în Monitorul Oficial. Darea în plată a fost una dintre cele mai controversate legi postdecembriste, un act normativ care a reuşit puternic să îi învrăjbească pe bancheri şi pe parlamentari.

Mai multe bănci din sistem (cum ar fi Raiffeisen, Bancpost, Intesa, Banca Românească) au majorat deja avansul la creditele imobiliare chiar în toiul discuţiilor privind darea în plată, adică la sfârşitul lunii ianuarie, cum ar fi cazul austriecilor de la Raiffeisen.

Cum arată site-ul băncii astăzi: 

 

Cum arăta săptămâna trecută

-update-

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO