Bănci și Asigurări

Primele brute subscrise de Allianz-Ţiriac au crescut cu 8% la şase luni, cu un plus de 19% pe segmentul non-auto

Primele brute subscrise de Allianz-Ţiriac au crescut cu...

Autor: Roxana Rosu

07.08.2017, 12:15 189

Allianz-Ţiriac a înregistrat la finele celui de-al doilea trimestru un volum al veniturilor din prime brute subscrise la nivel agregat (asigurări generale şi asigurări de viaţă&sănătate) în creştere cu aproape 8%, faţă de valoarea de la finele lunii iunie a anului trecut, în condiţiile unui avans de 19% al segmentului non-auto şi de 80% pe zona asigurărilor de sănătate.

Profitul operaţional consolidat din activitatea de asigurări a crescut în primele şase luni, de asemenea, cu 27%, în comparaţie cu cel înregistrat în acelaşi interval al anului trecut.

"Intr-o piaţă dominată în continuare de asigurările auto, am reuşit să compensăm erodarea primei medii din RCA cu creşterea înregistrată de liniile non-auto şi asigurări de viaţă. Mă bucur să constat că oamenii încep să conştientizeze faptul că finanţarea accesului la servicii medicale de calitate prin asigurările private de sănătate, dar şi grija pentru bunurile care au fost achiziţionate într-o viaţă de om, reprezintă aspecte la fel de importante, dacă nu chiar mai importante decât autoturismul”, a declarat Virgil Şoncutean, Director General Allianz-Ţiriac Asigurări.

În primele două trimestre, veniturile totale pe segmentul asigurărilor generale a crescut cu 6%, susţinute în special de evoluţia afacerilor non-auto, unde avansul a fost de peste 19%. De asemenea, societatea a înregistrat o creştere importantă pe segmentul Bunuri şi proprietăţi, de aproape 6%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO