Bănci și Asigurări

Principalele bănci vor să transfere 9.000 de locuri de muncă din Marea Britanie din cauza Brexitului

Principalele bănci vor să transfere 9.000 de locuri de...

Autor: Mediafax, Cristian Hostiuc

09.05.2017, 00:00 422

Principalele bănci internaţionale active în Marea Britanie intenţionează să mute aproximativ 9.000 de locuri de muncă în statele membre ale Uniunii Europene în următorii doi ani, în contextul Brexitului, informează site-ul agenţiei Reuters. 

Săptămâna trecută, Standard Chartered şi JPMorgan au anunţat planuri de a transfera operaţiunile în state ale Uniunii Europene după Brexit. La rândul său, Lloyd Blankfein, directorul general de la Goldman Sachs, a atras atenţia că dezvoltarea Londrei ca centru financiar ar putea „stagna“ ca efect al ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Cel puţin 12 bănci mari au semnalat intenţiile de a muta operaţiunile în Europa pentru a menţine acces la piaţa internă a Uniunii Europene după ieşirea Marii Britanii din Blocul comunitar. Deutsche Bank ar putea transfera 4.000 de locuri de muncă din Marea Britanie, UBS, 1.500, iar Morgan Stanley, Goldman Sachs şi HSBC câte 1.000 de posturi. JPMorgan ar putea reloca 300 de locuri din Marea Britanie, iar Barclays, 200.

Un sfert din marile companii din industria financiară din Marea Britanie intenţionează să-şi relocheze operaţiunile din cauza Brexitului, potrivit unui studiu realizat de firma de consultanţă EY. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO