Bănci și Asigurări

Profit brut de 25,1 mil. lei pentru Piraeus Bank în S1 2018, de 6,6 ori mai mare decât cel obţinut în S1 2017

Profit brut de 25,1 mil. lei pentru Piraeus Bank în S1...

Autor: Claudia Medrega

02.08.2018, 14:12 392

Piraeus Bank România a raportat pentru primul semestru (S1) din acest an un profit înainte de impozitare de 25,1 mil. lei, în creştere semnificativă faţă de nivelul de 3,8 mil. lei înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut.

“Rezultatele financiare obţinute în prima jumătate a anului confirmă faptul că Piraeus Bank România porneşte de la o bază solidă. Banca trece printr-o serie de transformări benefice, care produc deja rezultate. Investitorii noştri contribuie la consolidarea băncii”, susţine Dominic Bruynseels, preşedinte executiv al Piraeus Bank România.

El susţine că, pe termen scurt, banca se va concentra pe acele zone din ofertă care  asigură un avantaj competitiv, ajută Piraeus să-şi extindă în mod selectiv cota de piaţă şi să crească agilitatea organizaţiei. „Acum avem toate resursele necesare pentru a ne servi mai bine clienţii şi a ne dezvolta într-o manieră sustenabilă”, susţine noul şef al Piraeus.

Pe 28 iunie 2018, Piraeus Bank România a fost preluată de fondul american de investiţii J.C.Flowers&C, iar pe 17 iulie 2018, BERD a achiziţionat 19% din acţiunile Piraeus Bank România.

Valoarea creditelor acordate de Piraeus a crescut în primul semestru cu 3% în raport cu S1 2017, la 3,5 mld. lei, evoluţia fiind impulsionată de avansul cu 18% al împrumuturilor corporate şi de saltul cu 21% realizat de creditele acordate IMM-urilor. Împrumuturile corporate au totalizat 1,3 mld. lei, în timp ce creditele acordate IMM-urilor au ajuns la 706 mil. lei, potrivit informaţiilor transmise de bancă.

Depozitele atrase de Piraeus au însumat 4,4 mld. lei, în creştere cu 2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Creditele neperformante cu peste 90 de zile întârziere la plată reprezintă mai puţin de 2,5% din totalul creditelor aflate în sold la 30 iunie 2018. Piraeus are o rată a creditelor neperformante (metodologie EBA) de sub 6% din totalul portofoliului.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO