Bănci și Asigurări

Profitul Allianz s-a înjumătăţit în T2 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut la 1,1 mld. euro

Profitul Allianz s-a înjumătăţit în T2 faţă de...
08.08.2016, 00:04 95

Profitul asigurătorului german Allianz, care controlează pe piaţa locală compania Allianz-Ţiriac, s-a înjumătăţit în trimestrul doi, ratând estimările, în condiţiile în care cel mai mare asigurător european a fost afectat puternic de dezastrele naturale, scrie Bloomberg.

Profitul a scăzut la 1,1 miliarde euro, faţă de 2,02 miliarde euro anul trecut, potrivit unui anunţ al companiei. Comparativ, analiştii estimau un profit de 1,55 miliarde de euro.

Allianz a confirmat că ţinta pentru întreg anul este de 10 miliarde de euro, faţă de 11 miliarde cât era estimat anterior. Pe piaţa locală, Allianz-Ţiriac a fost lider în ultimii ani.

Însă, în primul trimestru din acest an piaţa locală de asigurări avea un nou lider, în condiţiile în care Asirom, companie deţinută de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), a raportat afaceri de 375 mil. lei în primul trimestru din acest an, cu circa 78 mil. lei mai mult decât Allianz-Ţiriac, liderul de anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO