Bănci și Asigurări

Profitul BCR la nouă luni a scăzut, câştigul net atribuibil acţionarului Erste reducându-se cu 54,5%, la 102,8 mil.euro

Profitul BCR la nouă luni a scăzut, câştigul net...
03.11.2017, 11:00 1215

Erste, acţionarul majoritar al BCR, şi-a publicat vineri rezultatele financiare la nouă luni pe tot grupul şi în ţările în care este prezent. În România, unde deţine grupul BCR, Erste a anunţat o scădere a profitului, câştigul net atibuibil acţionarului majoritar reducându-se cu 54,5%, la 102,8 mil.euro.

Veniturile din dobânzi au scăzut la nouă luni cu 4,7%, la 272,4 milioane euro, în special pe fondul reducerii activităţii de creditare.

Profitul operaţional a scăzut cu 0,7%, la 219,8 milioane euro, în urma unei diminuări cu 2,5% a venitului operaţional, la 458,4 milioane euro.

Câştigul din comisioane s-a diminuat cu 4,6%, la 113 mil. euro, pe fondul unei scăderi a tranzacţionării şi a reducerii taxelor de gestiune a conturilor din retail. Scăderea rezultatului net de tranzacţionare a fost atribuită în special poziţionării valutelor şi reevaluării derivativelor.

Cheltuielile operaţionale au scăzut, în special pe fondul unor contribuţii mai scăzute la fondul de asigurare al depozitelor, la 238,6 mil. euro, un minus de 4,1%.  

Per total, rezultatul operaţional a scăzut uşor, dar raportul cost/ venituri s-a îmbunătăţit şi a ajuns la 52,1%. În ciuda faptului că BCR nu a mai egalat performanţa de anul trecut pe segmentul provizioanelor, pierderea pe activele financiare a rămas în continuare scăzută. 

BCR va anunţa rezultatele pe România în zilele următoare.

La nivel de grup, Erste a înregistrat un profit net de 987,6 milioane de euro pentru primele nouă luni din 2017, faţă de 1,17 miliarde euro în perioada similară a anului trecut când rezultatul a fost influenţat pozitiv de câştigul extraordinar din vânzarea acţiunilor VISA Europe.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO