Bănci și Asigurări

Profitul BRD Asigurări de Viaţă a crescut cu 13% în 2016, la 15,9 mil. lei

Profitul BRD Asigurări de Viaţă a crescut cu 13% în...

Autor: Anelis Baciu

12.06.2017, 00:05 166
BRD Asigurări de Viaţă, compa­nie deţinută de grupul financiar BRD SocGen, a înregistrat anul trecut un profit de 15,9 milioane de lei, în creştere cu 13% faţă de ace­eaşi perioadă a anului trecut.
 
Asigurătorul a urcat anul tre­cut de pe locul şase pe locul trei în cla­sa­men­tul companiilor locale de asi­gurări de viaţă cu prime sub­scrise de 119 milioane de lei şi o cotă de piaţă de peste 7%, potrivit datelor Autorităţii de Supra­ve­ghe­re Financiară (ASF). Afacerile BRD Asigurări de Viaţă au acce­­lerat cu peste 30% în 2016. Cea mai mare parte a subscrierilor de BRD, peste 80%, echivalentul a 100 milioane de lei, au venit din asigurările aferente creditelor. Pe de altă parte, pri­me­le subscrise din asi­gurări cu compo­nent­ă investiţională (unit-linked) au cu­mulat 9,2 milioane de lei, în timp ce sub­scrierile din asi­gu­rări de sănătate au însumat 7,6 mi­lioa­ne de lei.
 
Pe primul loc în piaţa de profil se si­tuează compania de asigurări de viaţă a grupului olan­dez NN, care a raportat afaceri de 662 milioane de lei şi o cotă de piaţă de 40%. Piaţa asigurărilor de viaţă este ex­trem de concen­trată, primii doi ju­cători con­trolând peste 54% din pri­me­le subscrise totale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO