Bănci și Asigurări

Profitul UniCredit Leasing a urcat anul trecut cu 15%, la 5,5 mil. euro,la finanţări de 338 mil euro

Profitul UniCredit Leasing a urcat anul trecut cu 15%, la...

Autor: Raluca Ghinea

16.02.2016, 10:14 260

Astfel, valoarea noilor finanţări acordate de UniCredit Leasing Corporation a fost de 242,7 milioane euro, portofoliul companiei crescând cu 11%, la 750 milioane euro, potrivit unui comunicat al acesteia.

Segmentul finanţărilor de bunuri second-hand a înregistrat o dublare, de la 9,7 milioane euro în 2014 la 19,4 milioane euro în 2015.

Leasingul de autovehicule a consemnat o creştere de 23%, iar cel de camioane şi semiremorci a avansat cu cu 31%.

În ceea ce priveşte structura categoriilor de echipamente finanţate, echipamentele agricole deţin o pondere de 26% din totalul valorii echipamentelor, urmate de cele pentru construcţii cu 20%, echipamentele pentru industria FMCG cu 8% şi echipamentele medicale cu 8%.

Volumele de leasing operaţional au înregistrat o creştere de 30% faţă de anul anterior, UniCredit Leasing Fleet Management având o flotă de 2.650 de autoturisme, iar pentru o mare parte dintre acestea furnizează şi servicii de management al flotei.

Pe segmentul intermedierii asigurărilor, UniCredit Insurance Broker a realizat anul trecut o valoare a primelor intermediate de 145 milioane lei.

UniCredit Leasing îşi propune în acest an să finanţeze în continuare IMM-urile, segment pentru care a finalizat anul trecut alocarea fondurilor obţinute in 2014 de la Banca Europeană de Investiţii, în valoare de 50 milioane euro.

Grupul UniCredit Bank este prezent în România prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management şi UniCredit Business Integrated Solutions.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO