Bănci și Asigurări

Proprietarul Bancpost a pierdut în România 10,8 mil.euro în trimestrul al doilea

Proprietarul Bancpost a pierdut în România 10,8...

Autor: Anca Dumitrescu

29.08.2014, 20:15 502

În primul trimestru, Eurobank a consemnat pierderi nete de 4,1 milioane de euro.

Banca a înregistrat în trimestrul al doilea pierderi înainte de taxe şi elemente minoritare în valoare de 16,2 milioane de euro, comparativ cu un rezultat negativ de 2,7 milioane de euro în trimestrul precedent. Banca nu a prezentat date referitoare la rezultatele pentru primele şase luni din acest an în raportul publicat vineri.

În primul semestru al anului trecut, Eurobank a consemnat pierderi înainte de taxe şi elemente minoritare de 21,1 milioane de euro. Instituţia financiară nu a raportat anul trecut date referitoare la rezultatele obţinute în trimestrul al doilea în România.

Activele băncii elene în România se situau la sfârşitul lunii iunie la 3,46 miliarde de euro, în scădere de la 3,7 miliarde de euro în primul trimestru. În decembrie 2013, activele se ridicau la 3,85 miliarde de euro.

Soldul brut al creditelor a scăzut cu 20% comparativ cu sfârşitul anului trecut, de la 2,71 miliarde de euro la 2,17 miliarde de euro. La sfârşitul primului trimestru, soldul creditelor era de 2,65 miliarde de euro.

Banca înregistra la sfârşitul trimestrului al doilea credite cu întârzieri la plată mai mari de 90 de zile în valoare de 820 milioane de euro, în creştere de la 783 de milioane de euro în primul trimestru şi 758 milioane de euro în decembrie 2013.

Portofoliul de depozite al Eurobank pe piaţa locală era la sfârşitul lunii iunie de 1,89 miliarde de euro, în urcare de la 1,8 miliarde de euro în primul trimestru şi 1,87 miliarde euro în decembrie.

Banca a înregistrat în trimestrul al doilea cheltuieli operaţionale de 26,8 milioane de euro, în scădere faţă de 30 de milioane de euro în trimestrul precedent. Instituţia financiară deţine în România 187 de unităţi de retail.

Eurobank, a treia mare instituţie de credit din Grecia, a înregistrat în trimestrul al doilea pierderi de 186 de milioane de euro înainte de deducerea elementelor excepţionale, faţă de 189 milioane de euro în primul trimestru.

Instituţia de credit a atras în acest an 2,86 miliarde de euro de la investitori şi a revenit sub control privat, după ce a fost preluată aproape integral de stat, în contextul unui proces de recapitalizare care a vizat întregul sistem bancar elen.

Eurobank controlează pe piaţa locală Bancpost, ERB Retail Services IFN, ERB Leasing IFN, Eurobank Finance, Eurobank Securities, Eurobank Property Services, Eliade Tower (55,94%), IMO Property Investments Bucureşti, IMO – II Property Investments, EFG IT Shares Services, EFG Eurolife Asigurări Generale, EFG Eurolife Asigurări de Viaţă, Retail Development (55,94%) şi Seferco Development.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO