Radiografia băncilor româneşti cu acţionariat grecesc de pe piaţa locală în S1 2017: Băncile cu capital elen au raportat depozite de 4,6 mld. euro, în creştere cu 4,5%. Însă rolul lor în creditarea economiei rămâne modest

6 sep 2017 Autor: Claudia Medrega

Cele mai mari trei grupuri greceşti prezente în sistemul bancar local - Alpha, Eurobank- acţionarul Bancpost, şi Piraeus - aveau la finalul primului semestru (S1) din acest an depozite cumulate în valoare de aproape 4,6 mld. euro, în creştere cu 4,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Însă rolul lor în finanţarea economiei este modest, creditele acordate de băncile româneşti cu capital elen înregistrând o creştere modestă, de doar 0,6%, faţă de soldul din S1 2016.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.09.2017

 
Cuvinte cheie:
banci
, crestere
, depozite
, grecia
, piata
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide