Bănci și Asigurări

Radu Crăciun, BCR: Suntem într-un cerc vicios ca ţară. Avem pete regionale de supraîncălzire economică

Radu Crăciun, BCR: Suntem într-un cerc vicios ca...

Autor: Liviu Popescu

05.09.2015, 12:28 2819
În România există pete regionale de supraîncălzire economică, sunt zone unde are loc o escaladare a salariilor , zone în care există o luptă între antreprenori şi multinaţionale pentru angajaţi, consideră Radu Crăciun, economistul-şef al BCR. “Specificitatea României este legată de faptul că avem o mobilitate scăzută a populaţiei, foarte greu se relochează oameni.
 
Un alt element este lipsa infrastructurii care face ca businessul să nu poate să meargă după oameni. Câtă vreme acest tablou este îngheţat, o stimulare a consumului nu va face decât să suprîncălzească şi mai mult şi nu va creea premisele măririi ofertei”, a afirmat Crăciun în cadrul unei conferinţe organizate de BCR.
 
El a mai adăugat că România nu are infrastructura pe care o are Polonia, dar compensează prin faptul că taxele sunt mai mici. Cu taxe mai mici se poate ajunge la subfinanţarea infrastructurii. “Taxa unică, cea la nivelul TVA-ului, cel puţin acest gen de impozite sunt foarte mici. Pentru un antreprenor, businessul ar trebui să fie excepţional, însă cât va dura această minune. Cum pot ca antreprenor să fac un plan pe termen lung când cred că aceste decizii nu au sustenabilitate pe termen lung.”
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO