Bănci și Asigurări

Radu Vasilescu a plecat după numai cinci luni de la RIB

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Ciprian Botea

17.12.2014, 00:00 2275

Radu Vasilescu (foto), recrutat de polonezii de la Romanian International Bank în martie pe poziţia de vicepreşedinte executiv, a părăsit banca după numai cinci luni de la preluarea mandatului. El fusese aprobat de BNR pentru a prelua această poziţie în luna iulie şi coordona trezoreria şi sistemul IT, dar şi divizia de restructurare şi recuperare a creditelor. Vasilescu s-a ocupat anterior de restructurarea şi recuperarea creditelor la Volksbank şi Banca Românească.

El a mai lucrat în cei aproape 20 de ani de experienţă pe piaţa financiară pentru ING Fond de Pensii, BRD Sogelease, Alpha Bank şi Citi Bank.  Comitetul de direcţie al RIB este format acum din trei membri: preşedintele Stephen Orlesky şi vicepreşedinţii Ana Cernat şi Mioara Popescu. RIB a fost preluată la finalul anului trecut de grupul polonez Getin Holding după ce fostul acţionar ajunsese în situaţia de a nu o mai putea susţine cu capital.

Polonezii au schimbat aproape întreaga structură de conducere a băncii, singura persoană rămasă din vechea gardă fiind Mioara Popescu. CEO-ul Stephen Orlesky a fost adus de la o subsidiară din Belarus a Getin Holding, iar Ana Cernat a fost recrutată de la Bancpost. RIB este o bancă de talie redusă, cu numai 0,1% cotă de piaţă. Polonezii intenţionează să schimbe numele băncii în Idea Bank, mişcare programată pentru prima jumătate a anului viitor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO