Bănci și Asigurări

RAI Asigurari isi transfera businessul la Generali si se inchide

18.05.2010, 23:37 378

Compania de asigurari de calatorie RAI urmeaza sa isi transfereportofoliul catre Generali si sa fie inchisa, ambii asiguratorifiind controlati de grupul Generali PPF, al patrulea jucator de pepiata locala a asigurarilor.

RAI este o companie de mici dimensiuni, cu afaceri de circa 3mil. euro in 2009. Generali se numara printre cei mai mariasiguratori de pe piata locala.

"Este un transfer de portofoliu, nu se pune problema uneifuziuni. Vor fi transferati la Generali si cei 60 de angajati aiRAI. Actionarii au luat aceasta decizie pentru a creste eficientasi a oferi servicii mai bune", a declarat Marie Kovarova, CEO alGenerali Asigurari.

In primul trimestru, Generali a inregistrat prime brutesubscrise de 114,4 mil. lei (28 mil. euro), in scadere cu 5% fatade aceeasi perioada a anului trecut. Din asigurari generalesubscrierile au fost de 93,5 mil. lei, in scadere cu 3%, iar pesegmentul asigurarilor de viata diminuarea subscrierilor a fost de12%, pana la 20,9 mil. lei. In aceeasi perioada intreaga piata deasigurari a scazut cu 5%.

"Ne dorim sa avem o crestere a primelor brute subscrise pestecea a pietei. Ne axam in continuare pe segmentul de retail, dar nevom concentra si pe dezvoltarea portofoliului de clienti corporateatunci cand piata ne va permite acest lucru", a mai spus Kovarova.Generali a raportat pentru primul trimestru un profit net de 11,6mil. lei, cu 81% peste rezultatul din primele trei luni din2009.

RAI Asigurari a fost infiintata in 1992, printre actionarinumarandu-se si Daniel Tudor, fost presedinte al Ardaf. GeneraliPPF a preluat Ardaf si RAI in 2008. Ardaf a inregistrat in primultrimestru o scadere de 10% a subscrierilor, pana la 82,9 mil. lei.Compania a trecut pe profit, cu un plus de 145.000 de lei, fata deo pierdere de 36 mil. lei in aceeasi perioada din 2009. "Urmarim ocrestere de 4% a subscrierilor in 2010 si un profit de 1,5 milioanede lei", a declarat Stanislav Uma, directorul general al Ardaf.Compania a trecut printr-un proces de restructurare in 2009,renuntand la jumatate din angajati, al caror numar este de 700 inprezent. Ardaf este listata la Bursa de Valori Bucuresti, dar arputea fi delistata pana la sfarsitul lunii iunie, a mai spusUma.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO