Bănci și Asigurări

Raiffeisen, 50 mil. euro din restructurarea imobiliarelor

Autor: Razvan Voican

04.05.2011, 23:50 800

Raiffeisen Bank, a treia instituţie de credit de pe piaţă, arecuperat anul trecut aproape 50 mil. euro prin operaţiuni derestructurare a portofoliului de real-estate, diminuându-şiexpunerea în special pe proiecte rezidenţiale.

Sub presiunea căderii preţurilor şi a înghe­ţării pieţeiimobiliare, mai multe bănci au recurs în ultimii doi ani latransferul unor active pe vehicule speciale, la executări silitesau alt tip de vânzare pentru a mai scăpa de povara provizioanelor.De asemenea, Raiffeisen a revizuit structurile de finanţare a unorclădiri de birouri şi terenuri, solicitând capital suplimentar dinpartea dezvoltatorilor, iar mai multe credite imobiliare acordateunor persoane juridice au fost restructurate.

La nivelul portofoliului corporate, banca a continuat anultrecut procesul de echilibrare a proiectelor finanţate întreactivele industriale şi cele imobiliare, reuşind să mă­reascăfinanţările de proiecte industriale. Potrivit raportului anual albăncii, în 2010 au fost finanţate proiecte în agribusiness,metalurgie şi sănătate - inclusiv achiziţii. Raiffeisen susţine căa reuşit atragerea "unuia dintre cei mai mari furnizori în sectorulsanitar".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO