Bănci și Asigurări

Raiffeisen a luat anul trecut un credit subordonat de 42 milioane de franci elveţieni

Foto Silviu Matei

Foto Silviu Matei

Autor: Razvan Voican

18.04.2014, 00:00 387

Raiffeisen Bank, una dintre băncile care în perioada de dinaintea crizei au adus pe piaţă oferte de credite în franci elveţieni pentru a atrage clienţii cu dobânzile mult mai mici decât la euro, a contractat anul trecut un împrumut subordonat de 42 de milioane de franci pentru finanţarea portofoliului.

În toamna lui 2007, la un an după introducerea acestei monede exotice în ofertă, banca anunţa că peste jumătate din vânzările de credite ipotecare noi erau în franci elveţieni. Raiffeisen a vândut atât credite ipotecare, cât şi credite de nevoi personale cu garanţie imobiliară în franci.

WikiZF: Profilul companiei Raiffeisen Bank

Odată cu venirea crizei, costul creditelor în această monedă a devenit sufocant din cauza deprecierii abrupte a francului în raport cu euro. Tot anul trecut Raiffeisen a contractat un nou credit subordonat de 100 de milioane de euro după ce în 2012 soldul datoriilor de acest tip scăzuse la 50 mil. euro în urma rambusării mai multor credite.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO