Bănci și Asigurări

Raiffeisen a raportat profit de 80 mil. euro la nouă luni

Foto: Andreea Alexandru

Foto: Andreea Alexandru

Autor: Ciprian Botea

21.11.2014, 00:07 589

Raiffeisen, a patra bancă locală după active, a raportat un profit de 79 mil. euro (circa 350 mil. lei) în primele nouă luni, cu 7% peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, ca urmare a cheltuielilor operaţionale şi cu provizioanele în scădere.

Stocul de credite a urcat cu 4% faţă de septembrie 2008, la 3,92 mld. euro, iar depozitele atrase  au ajuns la 4,3 mld. euro, în creştere cu 3%. Grupul austriac a raportat pentru toate subsidiarele locale un stoc de credite în stagnare la nivelul de 4,45 mld. euro.

„Raiffeisen Bank finanţează în continuare companiile şi persoanele fizice, iar valoarea creditelor acordate în 2014 a depăşit un miliard de euro“, a declarat Steven van Gro­ningen, preşedintele băncii.

Oficialii băncii spun că raportul costuri/venit a scăzut cu trei puncte procentuale compa­rativ cu primele nouă luni de anul trecut, la 56%. Nivelul este în continuare peste media multor bănci de talie mare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO