Bănci și Asigurări

Raiffeisen ascultă de indicaţiile guvernatorului Mugur Isărescu: Majorează dobânzile la 2,5%

Raiffeisen ascultă de indicaţiile guvernatorului Mugur...

Autor: Cristina Bellu

20.05.2019, 09:35 12929

Raiffeisen Bank oferă dobânzi promoţionale de până la 2.50% la depozitele în lei, deschise pe termen de 12 luni şi constituite prin canale digitale de către clienţii care îşi încasează veniturile prin bancă.

Astfel, persoanele fizice pot beneficia în perioada 14 mai-11 august 2019 de dobânzi de până la 1.75% pe an pentru depozitele deschise pe termen de 6 luni şi de până la 2.50% pe an pentru depozitele deschise pe termen de 12 luni.

Depozitele la termen de 24 şi 36 de luni în lei pentru clienţii „de casă“ ai băncii beneficiază de un bonus de 0,25%, peste rata de dobândă standard. În plus, dacă un client de casă deschide deschide depozitul printr-un canal digital, bonusul se majorează cu 0.50% pe an.

Vineri, 17 mai, guvernatorul băncii centrale, Mugur Isărescu, a declarat că se aşteaptă ca bancherii comer­ciali să majoreze dobânzile remunerate pen­tru economiile persoanelor fizice cel puţin până la nivelul ratei de politică monetară, de 2,5%, susţinând că din vară băncile vor con­stata că nu vor mai găsi bani mai ieftini, în con­diţiile în care BNR va retrage lichiditatea din piaţă.

Isărescu a susţinut de mai multe ori că se aş­teaptă ca bancherii să majoreze dobânzile plătite pentru depozitele populaţiei şi să câştige mai mult din volume şi mai puţin din mar­jele dintre dobânzile la credite şi cele la de­pozite. Însă bancherii nu s-au grăbit până acum să majoreze foarte mult dobânzile la depozite.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO