Bănci și Asigurări

Raiffeisen Bank a acordat peste 350 milioane de euro credite IMM, în baza acordurilor cu Fondul European pentru Investiţii

Raiffeisen Bank a acordat peste 350 milioane de euro...

Autor: Roxana Rosu

25.04.2017, 14:21 385

Raiffeisen Bank a acordat peste 350  de milioane de euro IMM-urilor în cadrul iniţiativelor JEREMIE, fondurile acoperind atât finanţarea activităţii curente, cât şi a investiţiilor, pe termen mediu şi lung.

Finanţările au fost acordate pe parcursul derulării a două acorduri încheiate cu Fondul European pentru Investitii (EIF). Raiffeisen Bank detine cea mai mare cota de piata pe acest tip de finantare IMM, peste 50% din totalul volumelor acordate de catre băncile din România, prin aceste programe.

„Acest instrument financiar a fost unul dintre cele mai atractive de pe piata romaneasca si ne-a adus multe satisfactii, atat clientilor cat si noua. Pe parcursul derularii celor doua initiative JEREMIE am acordat peste 4700 de finantari. Aceste rezultate au pozitionat Raiffeisen Bank ca lider incontestabil pe piata locala in acordarea acestui tip de finantare cu peste 50% cota de piata, daca vorbim de volume si peste 70% cota de piata, ca numar de finantari. Vom continua sa fructificam experienta valoroasa acumulata, sustinand competitivitatea si cresterea mediului de afaceri din Romania, prin derularea unor programe similare in colaborare cu EIF” a declarat Monica Udrescu, Director Executiv al Ariei IMM la Raiffeisen Bank.

Creditele au fost acordate atat in lei cat si in euro, iar garanţiile JEREMIE acopera 80%, respectiv 50% din valoarea creditului, fara nici un cost pentru firme.

JEREMIE ("Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises") este acronimul utilizat in perioada 2007-2013 pentru instrumentele financiare pentru IMM finantate din fonduri structurale. In Romania, initiativa JEREMIE este administrata de către Fondul European de Investitii si este sustinuta prin Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitătii Economice” 2007-2013, cofinantat din Fondul European Regional pentru Dezvoltare.

Din bugetul total de 225 milioane Euro, prin efectul de multiplicare specific instrumentelor financiare, s-au acordat pana in 2016 peste 6.700 de credite si investitii in valoare totala de peste 660 milioane Euro.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO