Bănci și Asigurări

Raiffeisen Bank a eliminat din ofertă depozitele de retail pe o lună

Raiffeisen Bank a eliminat din ofertă depozitele de...

Autor: Liviu Popescu

19.03.2015, 00:00 956

Raiffeisen Bank, subsidiară locală a grupului austriac cu acelaşi nume, a scos din oferta sa la finele lunii februarie depozitele cu scadenţa la o lună constituite de persoanele fizice. Pe site-ul băncii nu mai este disponibilă oferta cu depozite pe termen scurt, ci doar cele constituite pe perioade mai mari de trei luni.

Practic, prin această mişcare banca doreşte să încurajeze economisirea pe termene mai lungi. Raiffeisen, banca cu cea mai agresivă politică de reducere a dobânzilor la depozite din ultima perioadă, a coborât în februarie sub pragul de 2% cu bonificaţiile la depozite de retail în lei indiferent de scadenţa şi de suma economisită.

Astfel, depozitele cu scadenţa la un an sunt bonificate în prezent cu 1,75% pe an, faţă de 2,3% pe an cât era la jumătatea lunii ianuarie. Mai multe bănci de talie mare au coborât sub 2% dobânzile la depozitele pe termen scurt, însă Raiffeisen este singura care aplică această dobândă şi la depozitele cu scadenţa la un an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO