Raiffeisen Bank a majorat creditarea cu 3% şi a obţinut un profit de 55 mil. euro în S1

11 aug 2017 Autor: Claudia Medrega

Steven van Groningen, preşedinte & CEO al Raiffeisen Bank: „Ne concentrăm pe dezvoltarea relaţiilor cu clienţii existenţi, pe atragerea de noi clienţi pentru a ne asigura o creştere echilibrată.“

Raiffeisen Bank România, un jucător de top 5, a obţinut în primul semestru din acest an un profit net de de 55 mil. euro, în creştere cu 2% comparativ cu nivelul din 2016, în condiţiile în care portofoliul creditelor acordate s-a majorat cu 3%.

Raiffeisen Bank a finanţat economia în prima jumătate a anului prin credite noi acordate în valoare de 1,4 mld. euro, din care mai mult de o treime au ajuns la populaţie.

Soldul total al creditelor acordate de banca românească cu capital austriac a ajuns la sfârşitul lunii iunie 2017 la 4,32 mld. euro. Raiffeisen se numără printre băncile de pe piaţa locală care au fost pe profit chiar şi în anii de criză.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.08.2017

 
Cuvinte cheie:
raiffeisen
, clienti
, crestere
, credite
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide