Bănci și Asigurări

Raiffeisen Bank International a raportat un profit de 86 mil. euro pentru operaţiunile din România, în creştere cu 6%

Raiffeisen Bank International a raportat un profit de 86...

Autor: Liviu Popescu

13.11.2015, 00:07 390

Profitul net obţinut de grupul austriac Raiffeisen Bank International din operaţiunile desfăşurate în România a ajuns în primele nouă luni la 86 mil. euro (echivalentul a 381 mil. lei), în urcare cu 6%, respectiv 5 mil. euro, faţă de aceeaşi periodă de anul trecut.

Creşterea profitului vine pe fondul ajustării costurilor cu pro­vizioanele de risc. Activele băncii  au urcat cu 7%, la aproximativ 7 mld. euro.

La finele lunii septembrie cheltuielile nete cu provizioane de risc cumulau 46 mil. euro, în scădere cu aprope un sfert faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut, potrivit datelor publicate de grupul austriac Raiffei­sen Bank International.

„Cele mai mari scăderi ale cheltuielilor cu provizioanele s-au înregistrat în Bulga­ria, România, Albania şi Croaţia. În Româ­nia, costurile nete cu provizioanele au scăzut cu 15 mil. euro ca urmare a profilului de risc îmbunătăţit al clienţilor de retail“, se menţionează în raportul grupului austriac.

Veniturile nete din dobânzi au ajuns la 199 mil. euro în primele nouă luni, în scădere cu cinci milioane de euro, respectiv cu 2,4%, fa­ţă de perioada ianuarie-septembrie din 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO