Bănci și Asigurări

Raiffeisen Bank lansează un concurs online de idei de afaceri care pot primi credite de până la 50.000 euro

Raiffeisen Bank lansează un concurs online de idei de...

Autor: Roxana Rosu

05.03.2018, 15:37 1053

Raiffeisen Bank lanseaza platforma pentru startup-uri „Factory by Raiffeisen Bank”, pe care vor fi selectate, în urma unui concurs, o serie de idei viabile de afaceri care vor fi sprijinite cu credite de până la 50.000 euro.

Programul de finantare „Factory by Raiffeisen Bank” se va desfasura online, pe www.raiffeisenfactory.ro, in perioada 20 martie-29 iunie 2018, sub forma unui concurs de proiecte, cu mai multe etape. Dupa depunerea proiectelor, acestea vor fi verificate pe baza criteriilor de eligibilitate si apoi vor fi evaluate de specialistii Raiffeisen Bank. Proiectele selectate pentru etapa finala vor fi invitate sa isi prezinte in detaliu planul de afaceri si se va lua decizia finala cu privire la proiectele acceptate pentru finantare prin programul Factory by Raiffesien Bank.

Creditele vor fi acordate prin programul COSME, cu garantie de la Fondul European de Investitii.

„Startup-urile obtin destul de greu finantari de la institutiile financiar-bancare, intrucat rata lor de succes este, in medie, de 50%. Programul este o sansa pentru antreprenorii care cred in ideile lor de afaceri si in capacitatea lor de a reusi” a spus Vladimir Kalinov, vicepresedinte de retail al Raiffeisen Bank.

Participantii pot fi intreprinderi mici si mijlocii cu cel mult doi ani de activitate sau antreprenori care au o idee de afaceri, dar nu si-au infiintat inca o firma.

Creditele pot fi de investitii sau tip overdraft, iar termenul de rambursare va fi de pana la 5 ani pentru investitii si 12 luni pentru overdraft, cu dobanda preferentiala. De asemenea, companiile startup selectate vor fi scutite de comisionul de acordare si vor putea beneficia de o perioada de gratie de pana la 6 luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO