Raiffeisen Bank a obţinut un profit net de 100 mil. € în 2016, iar activele au urcat la 7,4 miliarde euro. " Ceea ce mă bucură cel mai mult este că vorbim de o creştere de active care provine în prin­ci­pal din relaţia cu clienţii, din activitatea de creditare“

16 mar 2017 Autor: Claudia Medrega

Raiffeisen Bank România, un jucător de top 5, a majorat anul trecut creditele cu 10% şi a obţinut un profit net de 100 mil. euro, în uşoară creştere faţă de 2015, potrivit informaţiilor transmise de bancă.

Anul trecut, Raiffeisen susţine că a finanţat economia prin credite noi acordate în valoare de 2,5 mld. euro, din care o treime pentru populaţie. Soldul total al creditelor acordate de banca românească cu capital austriac a ajuns în 2016 la 4,65 mld. euro.

Ascensiunea creditării a ajutat Raiffeisen să majoreze activele cu 6%, până la aproape 7,4 mld. euro.

„Am încheiat anul 2016 cu un rezultat financiar mulţumitor: 100 mil. euro profit net şi active totale în creştere cu 6%, până la 7,4 mld. euro. Ceea ce mă bucură cel mai mult este că vorbim de o creştere de active care provine în prin­ci­pal din relaţia cu clienţii, din activitatea de creditare“, afirmă Ste­ven van Gröningen, preşedinte&CEO al Raiffeisen Bank România.

Veniturile băncii au crescut anul trecut la 474 mil. euro, luând în considerare şi sumele încasate din vânzarea participaţiei la VISA Europe, de 21 mil. euro. Raiffeisen sus­ţine că în 2016 cheltuielile nete cu provizioanele au crescut pâ­nă la 104 mil. euro, faţă de 65 mil. euro în 2015.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.03.2017

 
Cuvinte cheie:
Raiffeisen Bank
, profit
, banci
, credite
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide