Bănci și Asigurări

Raiffeisen Leasing: Clienţii prind din nou curaj. Am avut cel mai bun prim trimestru postcriză

Felix Daniliuc,  directorul general al Raiffeisen Leasing

Din discuţiile cu ceilalţi jucători am înţeles că şi piaţa în ansamblu a mers mai bine. Există o încredere crescută din partea clienţilor. Am văzut o cerere mai mare pe echipamente.

Felix Daniliuc, directorul general al Raiffeisen Leasing Din discuţiile cu ceilalţi jucători am înţeles că şi piaţa în ansamblu a mers mai bine. Există o încredere crescută din partea clienţilor. Am văzut o cerere mai mare pe echipamente.

Autor: Ciprian Botea

17.04.2015, 00:08 593

Compania de leasing a acordat finanţări de 99 mil. euro anul trecut şi a realizat un profit de 3 mil. euro.

Raiffeisen Leasing, un jucător de top cinci din piaţa leasin­gu­lui financiar, a crescut cu 30% finanţările acordate în primul trimestru, datorită cererii mai mari pentru echipamente de prelucrare a me­talelor şi pentru motostivuitoare. Com­pania finanţase pe parcursul anului tre­cut bunuri în valoare de 99 mil. euro, în creş­tere cu 15%, dinamică susţinută de segmentul autocamioanelor.

„Anul acesta am avut cel mai bun trimestru de la izbucnirea crizei încoace. Din discuţiile cu ceilalţi jucători am înţeles că şi piaţa în ansamblu a mers mai bine. Există o încredere crescută din partea clienţilor. De la începutul anului am văzut o cerere mai mare pe echipamente, în special maşini cu co­mandă numerică şi motostivuitoare co­mandate în general de marii retaileri, ceea ce arată că aceştia se pregătesc pentru reve­nirea consumului”, a declarat Felix Daniliuc, directorul general al Raiffeisen Leasing.

Afacerile companiei fuseseră susţinute anul trecut de finanţările auto, care au re­prezentat aproape trei sferturi din volu­me­le noi, în timp ce pe echipamente s-a înre­gistrat un minus de 5%. Raiffeisen Leasing a în­cheiat anul trecut 2.700 de contracte noi, cu circa 300 de contracte mai mult faţă de 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO