Bănci și Asigurări

Raiffeisen nu vrea decât anumite credite, BT negociază în Cipru

Foto Mihai Dăscălescu

Foto Mihai Dăscălescu

Autor: Razvan Voican

18.04.2013, 00:08 2332

Banca Transilvania (BT) este de fapt singurul investitor dispus să preia în întregime portofoliul Bank of Cyprus România, în timp ce austriecii de la Raiffeisen nu sunt interesaţi decât de anumite credite ale sucursalei cipriote, afirmă surse bancare.

Soarta depozitelor rămase captive în banca ale cărei uşi stau închise de pe 1 aprilie depinde astfel mai degrabă de rezultatul negocierilor dintre ciprioţi şi BT.

Potrivit unor surse de pe piaţă, ciprioţii sunt foarte nemulţumiţi de nivelul ofertelor primite, considerând că pot obţine mai mult dacă ar vinde individual anumite credite. Totuşi, Banca Transilvania a fost invitată în Cipru pentru discuţii.

Interlocutorul mandatat de banca centrală a Ciprului este influenta bancă de investiţii Rothschild, care se ocupă de restructurarea sectorului bancar din insulă. Marja de negociere a BT este urmărită îndeaproape de BERD şi IFC, instituţiile financiare internaţionale care sunt acţionare la banca din Cluj.

Dacă discuţiile eşuează, se profilează riscul ca deponenţii sucursalei Bank of Cyprus să fie trimişi către schema de garantare din insulă.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Mai citiţi şi

Criza din Cipru a tras acţiunile Băncii Transilvania în jos de la maxime

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO