Raiffeisen Research: Băncile din România îşi reduc dependenţa faţă de finanţările externe, iar cele cu acţionariat grecesc sunt ţintele de achiziţii

9 iun 2017 Autor: Roxana Rosu

Sectorul bancar din Europa Centrală şi de Est a avut o evoluţie promiţătoare în 2016, pe fondul creşterii creditării şi a calităţii activelor, precum şi al redresării de pe pieţe-cheie, precum Rusia, România şi Ungaria, se arată într-un raport al Raiffeisen International. În România, creditarea a avut o evoluţie mo­des­tă, stocul împrumuturilor noi către sectorul pri­vat crescând cu doar 1,1%. „Ne aşteptăm ca inte­resul sectorului privat pentru creditare să crească în 2017, susţinut mai ales de creşterea economică şi a veniturilor disponibile. În acelaşi timp, dobânzile ar trebui să rămână la un nivel scăzut, ceea ce va influenţa pozitiv dinamica creditării.“ Băncile continuă să îşi reducă dependenţa de finanţările externe, în condiţiile în care gradul de îndatorare externă a coborât de la 15,5% în 2015 la 11,8% anul trecut. Băncile româ­neşti sunt bine capitalizate şi se aşteaptă relaxarea obli­gaţiilor legate de creşterea capitalului.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.06.2017

 
Cuvinte cheie:
banci
, achizitii
, actionariat
, dependenta
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide