Bănci și Asigurări

Raiffeisen şi-a făcut „magazin online“ de active executate

Raiffeisen şi-a făcut „magazin online“ de active executate

Autor: Razvan Voican

20.04.2012, 00:06 16287

Austriecii de la Raiffeisen au început să-şi organizeze oferta de case, terenuri, automobile şi alte active recuperate de la clienţii care n-au mai plătit creditele într-un site specializat pe care sunt postate fotografii, hărţi şi detalii tehnice privind bunurile scoase la vânzare.

Din ce în ce mai multe bănci încep să trateze în mod transparent acţiunea de valorificare a activelor preluate spre executare silită, anunţând din timp pe site-uri dedicate data organizării licitaţiilor de vânzare şi oferind informaţiile necesare potenţialilor cumpărători.

Raiffeisen trimite alerte pe e-mail cu cele mai noi anunţuri de vânzare celor care se înregistrează, permite căutări rapide în funcţie de preţuri, precum şi salvarea anunţurilor considerate interesante de către utilizatori.

Austriecii vând un apartament cu două camere din Bucureşti (zona Rahova - Parc Sebastian) cu preţul de pornire de 56.000 de euro pentru aproape 59 de metri pătraţi. O locuinţă cu trei camere şi 65,17 mp de pe strada Ilioara este scoasă la licitaţie cu 42.000 de euro. Raiffeisen are la vânzare şi o garsonieră din Predeal - Pârâul Rece de 35 mp pe care vrea 26.250 de euro.

Banca are în executare şi un portofoliu de case cu teren din care multe sunt situate în zone rurale. De exemplu, o astfel de proprietate cu casă de 148 mp şi teren de 341 mp din comuna Valu lui Traian, judeţul Constanţa, se vinde cu preţul de pornire de 36.000 de euro.

La capitolul terenuri, oferta Raiffeisen include 7 loturi de 3.580 mp situate la marginea Braşovului, cu toate utilităţile, preţul de pornire fiind de 56.369 de euro.

Executarea silită este un subiect despre care toţi bancherii vorbesc cu voce scăzută. Nimeni nu neagă că recurge la astfel de măsuri pentru recuperarea creanţelor de la clienţii care nu mai plătesc creditele, însă băncile ezită să facă publice informaţii privind amploarea acestor demersuri, respectiv numărul clienţilor pe care i-au scos din case de când a început criza.

Noul site lansat de Raiffeisen va include şi bunuri preluate de la clienţi corporate, respectiv utilaje industriale şi spaţii comerciale. De asemenea, include o secţiune specială pentru bunuri scoase la licitaţie pe baza unui acord de vânzare amiabilă cu clienţii care nu-şi mai pot achita datoriile. În astfel de cazuri, banca se implică alături de client în procesul de găsire a unui cumpărător.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO