Bănci și Asigurări

Raiffeisen şi-a înrăutăţit aşteptările privind economia în 2012

Raiffeisen şi-a înrăutăţit aşteptările privind economia în 2012

Autor: Razvan Voican

23.08.2011, 13:17 807

Analiştii grupului austriac Raiffeisen au modificat în sens negativ prognoza de creştere economică a României pe 2012, de la 3,5% la 2,7%, în condiţiile în care estimează că întreaga regiune va resimţi efectele încetinirii activităţii economice la nivel global şi ale problemelor legate de datoria publică în ţări din zona euro şi în SUA.

Pentru anul acesta prognoza de creştere a fost menţinută la 1,5%.

În schimb, s-au înrăutăţit estimările privind cursul de schimb chiar şi pentru anul în curs: la finalul lui 2011 euro ar urma să se situeze la 4,21 lei, faţă de 4,17 lei în prognoza veche, în timp ce pentru sfârşitul lui 2012 Raiffeisen vede euro la 4,19 lei, mult mai sus faţă de prognoza anterioară care indica o apreciere a monedei naţionale până la un curs 4,08 lei/euro.

Numeroase bănci au început să-şi ajusteze previziunile privind economia României mai ales după rezultatul slab pe trimestrul al doilea şi ţinând cont de gradul ridicat de dependenţă de exporturi - exporturi care deja au fost afectate de încetinirea zonei euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO