Bănci și Asigurări

Raiffeisen trimite unde de şoc pe piaţa creditelor imobiliare şi majorează avansul la 35% la lei şi la 40% la euro

Raiffeisen trimite unde de şoc pe piaţa creditelor...

Autor: Liviu Popescu

28.01.2016, 00:06 1994
Raiffeisen Bank, al patrulea jucător din sistemul bancar, a decis prin­tr-o măsură fără precedent să ma­jo­reze avansul cerut pentru creditele imo­biliare standard, chiar înainte de a fi aprobată forma finală a legii privind darea în plată.
 
Astfel, Raiffeisen, care în ultimele luni din 2015 a avut o poli­tică agresivă de reducere a bonifi­ca­ţiilor la depozite, a majorat avansul so­licitat la creditele imo­bi­lia­re standard în lei până la 35% şi pentru cele în euro până la 40%. De­ci­zia este surprinză­toa­re având în vedere că avan­sul solicitat pentru un credit imobiliar stan­dard este de 15%.
 
Cum motivează re­pre­zen­tanţii băncii aceas­tă decizie? „La creditele ipo­tecare standard am ajus­tat unele criterii de acor­dare, în special în ce­ea ce priveşte avansul, până la clarifi­carea legislaţiei cu impact în domeniul îm­prumuturilor cu garanţie imo­biliară“, au răspuns scurt reprezentanţii Raiffeisen la soli­citarea ZF. Aceştia au adăugat că programul Prima casă continuă fără modificări, avansul rămânând la 5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO