Randamentele (dobânzile efective) la titluri de stat au continuat să crească în martie pentru majoritatea scadenţelor

3 apr 2017 Autor: Claudia Medrega

Randamentele medii la titlurile de stat au crescut în martie pentru majoritatea scadenţelor, continuând tendinţa ascendentă vizibilă încă de la începutul anului.

Cea mai mare creştere se remarcă în cazul randa­mentului la obligaţiunile pe cinci ani, până la 3% pe an, nivel care nu a mai fost atins din vara lui 2015, în timp ce pentru maturitatea de 10 ani randamentul a rămas peste pragul de 4% pe an, în ciuda unei scăderi uşoare.

În cazul certificatelor de trezorerie cu mat­uritatea de şase luni randamentul mediu a avansat în primul trimestru până la 0,71%, iar la titlurile cu scadenţa de un an randa­men­tul s-a apropiat mai mult de pragul de 1%, urcând la 0,97%, peste nivelul înregistrat anul trecut, potrivit datelor centralizate de Ministerul Finanţelor.

Pentru obligaţiunile cu maturitatea de trei ani randamentul mediu a staţionat în mar­tie la 2,2% după ce în ianuarie depăşise pra­gul de 2%. Anul trecut, randamentul pen­tru această scadenţă alunecase sub 2%, co­borând până la un minim de 1,39% în octombrie. La titlurile cu scadenţa de cinci ani randamentul a urcat în martie la 3%, faţă de 2,54% în primele două luni ale anului şi 2,47% la finele lui 2016.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.04.2017

 
Cuvinte cheie:
continuare
, majoritate
, randamente
, titluri de stat
, crestere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide