Bănci și Asigurări

Randamentele la titluri de stat au continuat să scadă şi au atins în septembrie cele mai scăzute niveluri din acest an

Randamentele la titluri de stat au continuat să scadă...

Autor: Claudia Medrega

28.09.2016, 00:05 349
Randamentele medii la titlurile de stat au scăzut în septembrie pentru toate sca­den­ţele, ceea ce reflectă şi o îmbunătăţire a ape­ti­tu­lui pentru risc din partea investitorilor străini.
 
Nivelul scăzut al costului la care s-a împrumutat statul a fost influenţat de cererea în creştere pentru titlurile româneşti, surplusul de lichiditate din piaţă şi inflaţia redusă. În septembrie, Ministerul Finanţelor a împrumutat de pe piaţa locală circa 4,3 mld. lei, în linie cu nivelul planificat. Tendinţa de scădere a randamentelor medii a fost vizibilă în septembrie pentru titlurile cu scadenţa de şase luni, un an, trei ani, dar şi pentru maturităţile de 5-10 ani.  România a rămas o ţară cu un raport foarte atractiv între risc şi randament, iar atâta timp cât nu va înregistra episoade de turbulenţe politice, există premisele să rămână foarte atractivă pentru investitorii străini până la sfârşitul anului. Ţările din Europa Centrală şi de Est au beneficiat şi de o uşoară creştere a investiţiilor străine în urma crizei din Turcia, după cum au susţinut analiştii.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO