Bănci și Asigurări

Randamentele la titluri de stat au rămas la niveluri scăzute în luna mai, însă analiştii anticipează o posibilă creştere

Randamentele la titluri de stat au rămas la niveluri...

Autor: Claudia Medrega

01.06.2016, 00:05 342
Riscul de instabilitate politică după alegerile locale şi riscurile externe legate de majorarea dobânzii Fed şi Brexit pun presiune pe randamente.
 
Randamentele la titluri de stat s-au menţinut în luna mai sub nivelul de 1% la scadenţele mai mici de un an, înre­gistrând schimbări minore faţă de lunile martie şi aprilie pe toate matu­rităţile.
 
Însă analiştii anticipează posi­bilitatea creş­terii randamentelor dacă se vor materializa riscul de in­sta­bilitate politică după alegerile lo­cale şi ris­curile externe privind posi­bi­litatea ma­jorării dobânzii Fed şi refe­ren­dumul din Ma­rea Britanie privind ieşirea din UE.
 
Nivelul scăzut al costului la care s-a împrumutat statul până acum a fost influenţat de cererea în creştere pentru titlurile româneşti, surplusul de lichidi­tate din piaţă şi inflaţia redusă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO