Rata creditelor neperformante şi-a reluat creşterea în ianuarie şi a urcat la 9,8%

23 mar 2017 Autor: Anelis Baciu

Începutul de an a adus o înrăutăţire a calităţii portofoliilor din sistemul bancar local, rata creditelor neperformante (NPL - non-performing loans) urcând la 9,8%, potrivit datelor BNR. Spre comparaţie, la finalul lunii decembrie a anului trecut rata creditelor neperformante ajungea la 9,5%.
 
Reducerea ratei creditelor neperfor­mante din ultima perioadă a fost rezultatul vânzărilor de NPL-uri şi al scoaterii credi­telor cu probleme din bilanţuri.
 
Anul trecut, de exemplu, băncile din România au vândut credite neperformante de circa 1,4 miliarde de euro, însă potrivit consultanţilor Deloitte tranzacţii în valoare de 1,5 miliarde de euro sunt în prezent în stadiul de negociere. Discuţiile în cazul acestor portofolii au fost demarate în 2016.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.03.2017

 
Cuvinte cheie:
credite neperformante
, rata
, portofolii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide