Rate mai mari la bancă: Indicele de dobândă Robor a crescut cu 70% în doar o săptămână şi a ajuns la 1,71% cu o zi înainte de şedinţa Băncii Naţionale

3 oct 2017 Autor: Anelis Baciu

Dobânzile la lei pe piaţa interbancară au continuat să crească ieri, iar indicatorul Robor la trei luni în funcţie de care se calculează majoritatea creditelor, a atins pragul de 1,71%, un nivel apropiat de dobânda de politică monetară. În doar o săptămână Robor a urcat cu 0,6 puncte procentuale. Dobânzile la lei cresc de 11 zile consecutiv, mai exact din 18 septembrie. Ascensiunea rapidă a Robor este pusă de analişti pe seama restrângerii lichidităţii din piaţă, dar şi a anticipaţiilor inflaţioniste şi de înăsprire a politicii monetare a BNR, care se întruneşte pentru o nouă decizie astăzi. Un alt factor care a determinat creşterea dobânzilor au fost intervenţiile BNR pe piaţa valutară pentru menţinerea cursului, în condiţiile în care leul s-a menţinut stabil, în timp ce monedele din regiune s-au depreciat alert. Banca Naţională a afişat ieri un curs mediu de 4,58 lei pentru un euro, leul apreciindu-se cu un ban faţă de şedinţa precedentă.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.10.2017

 
Cuvinte cheie:
crestere
, banca
, banca nationala
, dobanda
, indice
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide