Bănci și Asigurări

RBS va plăti până la un miliard de dolari pentru a pune capăt unui proces cu acţionarii

RBS va plăti până la un miliard de dolari pentru a...

Autor: Ştefan Stan

05.12.2016, 11:47 225

Royal Bank of Scotland va plăti până la 800 de milioane de lire sterline (un miliard de dolari) pentru a pune capăt litigaţiilor legate de drepturile acţionarilor din 2008, scrie Bloomberg.

Banca susţine că a ajuns la o înţelegere cu cei cinci acţionari care reprezintă 77% din valoarea daunelor cerute, potrivit unui anunţ de luni. Banca este încă în discuţii cu alte două grupuri de acţionari. Suma de 800 de milioane de lire va fi împărţită între cei cinci acţionari, şi este acoperită de provizioanele existente.

RBS, unde statul este acţionar majoritar, s-a luptat cu o serie de probleme din trecut, iar provizioanele pentru eventualele sume pe care trebuie să le plătească au afectat profitabilitatea din ultimele două trimestre. Acţionarii care au subscris aproape 4 miliarde de lire sterline au spus că banca a făcut declaraţii neadevărate şi care i-au indus în eroare în criza din 2008.

”Am fost foarte clari că vrem să rezolvăm cât mai multe din problemele existente în 2015 şi 2016”, a spus CEO-ul băncii Ross McEwan. ”Suntem mulţumiţi că am ajuns la această înţelegere şi sperăm că va fi acceptată şi de restul grupurilor rămase, pentru a pune capăt acestei probleme lungi şi complexe”, a spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO