Bănci și Asigurări

Recuperatorul APS are bani pentru credite „rele“ de cel puţin 250 mil. euro în acest an

Recuperatorul APS are bani pentru credite „rele“ de...

Autor: Anelis Baciu

21.02.2017, 00:07 467

APS România, divizia locală a grupului ceh de recuperare de creanţe cu acelaşi nume, şi-a bugetat pentru acest an investiţii în achiziţia de credite neperformante în valoare de cel puţin 25 de milioane de euro, potrivit unor informaţii transmise de companie.

Dacă luăm în calcul un discount mediu de vânzare de circa 10%, înseamnă că în administrarea APS ar putea să intre în acest an credite neperformante în valoare de cel puţin 250 de milioane de euro. Portofoliul APS în România va depăşi astfel 5 miliarde de euro, afacerile locale repezentând circa 80% din totalul businessului APS în Europa.

APS achiziţionează de regulă credite neperformante împreună cu un investitor internaţional precum IFC (divizia de investiţii a Băncii Mondiale), Deutsche Bank sau AnaCap. Investitorul internaţional vine de obicei cu cea mai mare parte a banilor necesari achiziţiei unui portofoliu, în timp ce APS se ocupă de servisarea creditelor neperformante preluate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO