Bănci și Asigurări

Recuperatorul Kruk a cumpărat creanţe de 250 milioane de euro în primele nouă luni

Recuperatorul Kruk a cumpărat creanţe de 250 milioane...

Autor: Anelis Baciu

14.11.2013, 21:12 1786

Firma de colectare de creanţe Kruk, filiala celei mai mari companii de profil din Polonia, a cumpărat în primele nouă luni ale acestui an peste 360.000 de creanţe cu o valoare totală de 1,1 miliarde de lei (250 mil. de euro) de la clienţi precum bănci, operatori telecom sau furnizori de utilităţi.

Valoare medie a creanţei s-a situat la 3.000 de lei, iar vârsta medie a persoanelor cu datorii administrate de Kruk în perioada ianuarie-septembrie a fost de 43 de ani. Cele mai multe creanţe cedate, circa 35%, vin din regiunea Muntenia, valoarea acestora însumând 396 milioane de lei.

La polul opus însă se situează Dobrogea, numai 8% din valoarea transferurilor, echivalentul a 94 milioane de lei provenind din regiunea de sud-est a ţării. Firmele de recuperare admistrează în principal credite de consum, însă recuperatorii au încercat să intre şi pe segmentul creditelor ipotecare, dar se lovesc de reticenţa băncilor în a vinde astfel de portofolii.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO