Bănci și Asigurări

Rekkers are 15 mil. euro pentru finanţări agricole

Robert Rekkers

Robert Rekkers

Autor: Gabriel Razi

10.06.2013, 21:42 1021

Agricover, grup de agrobusiness cu afaceri de 218 milioane de euro anul trecut, a luat un credit de 15 milioane de euro pe cinci ani pentru a susţine afacerile diviziei de finanţări agricole Agricover Credit IFN.

Accesarea liniei de finanţare vine după ce în aprilie traderul a mai luat în acelaşi scop alte 15,5 milioane de euro de la Exim Bank. Finanţările obţinute de trader pentru a credita mai departe fermierii din portofoliul de clienţi ai Agricover coincid cu venirea lui Robert Rekkers, unul dintre cei mai cunoscuţi bancheri, în conducerea grupului de agrobusiness con­trolat de omul de afaceri de origine azeră Jabar Kanani.

„Marea majoritate a fondurilor vor fi folosite pentru finanţarea fermierilor, dar şi pentru dezvoltare şi investiţii în sisteme, precum cele informatice“, a explicat pentru ZF Robert Arsene, directorul general al grupului Agricover.

Miza unei divizii de creditare în angrenajul de afaceri al unui trader agricol este aceea de a ocupa spaţiul lăsat mai liber de bănci într-o piaţă în care an de an se învârt afaceri între 15 şi 18 miliarde de euro. Expunerea băncilor şi a creditorilor nonbancari în agricultură este de numai 3,3 mld. euro, ceea ce înseamnă numai 6,5% din finanţările acordate companiilor la nivel de economie. În această piaţă Agricover Credit IFN avea la sfârşitul anului trecut un portofoliu de credite de 92 milioane de euro, iar pentru acest an şi-a stabilit un buget cu o treime mai mare.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 11.06.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO