Bănci și Asigurări

Restructurare drastică la ABN Amro: 60% dintre manageri pleacă acasă, alături de peste 1.500 de angajaţi

Restructurare drastică la ABN Amro: 60% dintre manageri...

Autor: Ştefan Stan

06.02.2017, 16:21 1463

ABN Amro plănuieşte să renunţe la 60 din cele 100 de poziţii de senior management şi să reducă numărul executivilor de top cu mai mult de jumătate, într-o restructurare menită să reflecte reducerea dimensiunii băncii, scrie Bloomberg.

Noul board de management va include şefii din retail, comercial, corporate şi instituţional, precum şi private banking, potrivit unui anunţ al creditorului olandez.

Din noul board va face parte şi CEO-ul Kees van Dijkhuizen, precum şi un vicepreşedinte şi un CFO, care încă nu au fost numiţi.

”ABN Amro a făcut o serie de restructurări importante, şi cred că structurile de top nu erau complet aliniate cu restul companiei. Va face sturctura mai subţire şi deciziile vor fi luate mai uşor”, a spus Bart Horsten, analist la Kempen & Co.  

ABN Amro, care în proporţie de 70% e deţinută de guvernul olandez, în urma unui bailout, a anunţat în noiembrie un program de disponibilizări de aproximativ 1.500 de persoane, în condiţiile în care accelerează programul de restructurare. Banca, care avea anul trecut 26.500 de angajaţi, a anunţat că forţa totală de muncă ar urma să scadă cu 13% până în 2020.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO