Bănci și Asigurări

Restructurările au permis bancherilor o creştere salarială de 30% din 2009 încoace

Restructurările au permis bancherilor o creştere...

Autor: Anelis Baciu

23.02.2016, 00:07 824

Sistemul bancar a fost lovit de restructurări masive în perioada de criză, însă câştigul mediu al bancherilor nu a suferit corecţii drastice, ci dimpotrivă a crescut cu o tre­ime din 2009 încoace, arată datele Institutului Na­ţio­nal de Statistică (INS). Câştigul mediu lunar al an­ga­jaţilor din bănci se situează la peste 4.100 de lei, nivel mai mare chiar decât cel al salariilor din industria IT, con­sideraţi „răsfăţaţii crizei“.

Potrivit specialiştilor în resurse umane, tocmai pro­ce­sul de restructurare care a presupus responsabilităţi în plus pentru angajaţii care au rămas a permis majorările sa­lariale din ultimii ani.

„Volumul tranzacţiilor derulate de bănci nu a scăzut în criză, iar în condiţiile în care multe dintre instituţiile de credit s-au restructurat şi au închis din sucursale, an­ga­jaţii care au rămas au preluat mai multe respon­sa­bilităţi, fapt care explică majorarea câştigului mediu“, a explicat Felix Toma, country manager al firmei de re­crutare Gi Group România.

Peste 1.500 de sucursale bancare şi 15.000 de joburi în special din front-office au dispărut în criză, ceea ce în­seamnă că pool-ul de salarii mici a scăzut, iar remu­ne­raţiile managerilor cântăresc mai greu în statistici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO